Onze activiteiten

Naast onze opleidingen en modules, biedt Dogs in Shape ook activiteiten aan, zoals lezingen, workshops en cursussen. Wij werken graag samen met deskundige gastsprekers en docenten.

Medische Terminologie

In de medische wereld wordt veel gebruik gemaakt van medische termen. Kennis hierover maakt het makkelijker om met medische disciplines te overleggen of om een vertaalslag te maken naar je klanten.

Natuurlijke EHBO bij honden

Je gaat leren welke natuurlijke middelen ingezet kunnen worden bij EHBO. Het inzetten van essentiële oliën, kruiden en homeopathie zullen behandeld worden. Tijdens de les worden middelen gemaakt.. 

Reiki I

Bij graad I leer je wat je nodig hebt om Reiki te kunnen beoefenen. Je krijgt de kennis om bewust af te stemmen. Met Reiki I kun je energie opnemen, en weer doorgeven aan anderen.

Reiki II

Bij Reiki II verdiep je je meer in werken met energie, door middel van handoplegging en gerichte intentie. Honden zijn heel gevoelig voor deze manier van werken. Het geeft ze een diepe ontspanning.

Reiki III - Master Traject

De derde Reiki-graad is de Mastergraad. Na het volgen van deze 10-daagse module ben je Reiki Master. Je leert in deze graad veel over jezelf. Je beoefening van Reiki doordringt je hele leven en vormt je.

Bach Bloesem Therapie

Bach Bloesemtherapie is een zachte en subtiele methode om een hond mentaal weer in balans te krijgen, zodat hij fysiek weer kan herstellen. Je leert passende remedies samen te stellen.

EHBO bij honden

Deze module is onderdeel van de therapeutenopleidingen, maar ook voor andere hondenprofessionals en eigenaren een aanrader! Leer hoe te handelen in noodsituaties!

Fytotherapie

Tijdens deze module wordt de basis van kruidengeneeskunde gegeven, er wordt een aantal kruiden besproken. Je leert wat inhoudsstoffen doen en waar je ze veilig voor kunt inzetten bij de hond.

Massage bij zwangerschap

Je leert hoe je de teef voor, tijdens en na de bevalling kunt ondersteunen. Je ondersteunt een voorspoedig herstel.Daarnaast leer je ook wat je voor de pasgeboren pup kunt betekenen.

Voeding bij de hond

We gaan diep in op de voeding van de hond. In hoeverre staat voeding in verband met huidklachten en andere lichamelijk ongemakken? Wat heeft een hond precies nodig? Wat staat er nou op een label? 

Humane massage

Massagepraktijk Jala geeft voor Dogs in Shape een 3-daagse cursus Massage van het menselijk lichaam. Na afloop ben je in staat om een goede lichaamsmassage te geven.

Aromatherapie

Aromatherapie is een onderdeel van kruidengeneeskunde. Essentiële olie wordt ingezet als onderdeel van de therapeutische behandeling van het dier, bij klachten op lichamelijk en geestelijk gebied.

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!