Certified Massage Practitioner

Wil je graag honden masseren? Wil je je eigen honden ondersteunen? Misschien omdat ze wat ouder zijn, of juist een jonge hond die veel beweging krijgt. Zoek je diepgang en wil je leren hoe je professioneel honden kan behandelen? Of wil je een extra service bieden aan je klanten in je bestaande bedrijf? Of je nu lekker je eigen hond wil gaan masseren, of omdat je een nieuwe uitdaging & carrière zoekt: tijdens negen intensieve dagen leiden we je in deze basisopleiding op tot Certified Massage Practitioner.

 

Opleiding Certified Massage Practitioner

Wil je graag honden masseren? Wil je je eigen honden ondersteunen? Misschien omdat ze wat ouder zijn, of juist een jonge hond die veel beweging krijgt. Zoek je diepgang en wil je leren hoe je professioneel honden kan behandelen? Of wil je een extra service bieden aan je klanten in je bestaande bedrijf? Of je nu lekker je eigen hond wil gaan masseren, of omdat je een nieuwe uitdaging & carrière zoekt: tijdens negen intensieve dagen leiden we je in deze basisopleiding op tot Certified Massage Practioner.

De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen en na het met goed gevolg afsluiten van deze opleiding en het inleveren van je praktijkcasussen, kun je je met het internationaal erkende diploma eventueel inschrijven voor één van onze vervolgopleidingen: Certified Massage Specialist en daarna Certified Massage Therapist.

Inhoud van de opleiding
Tijdens de opleidingsdagen behandelen we onder meer

 • Communicatiesignalen van de hond
 • Observeren van het hondenlichaam onder diverse omstandigheden
 • Inspectie
 • Gangwerk en de basis van bewegingsleer
 • Palperen (het aftasten van het hondenlichaam om probleemgebieden op te sporen)
 • Wat doet massage met het lichaam?
 • De invloed van massage op gedrag
 • Gedrag
 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Diverse massagetechnieken en grepen
 • Massage van de kop
 • Massage van de voorhand
 • Massage van de romp en achterhand
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Wanneer verwijs je door?
 • Communicatie met klanten
 • Afnemen van een anamnese
 • Kennismaken met Ontspanningsmassage, Sportmassage & Shiatsu
 • En vooral heel veel praktijk

Overige informatie
Deze opleiding is de eerste stap naar professioneel kynologisch masseur. Tevens is deze opleiding zeer geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de anatomie en massage van eigen honden. Je leert hoe je de hond kunt laten ontspannen, maar ook hoe je de hond kunt voorbereiden op een sportprestatie en kunt helpen bij spierpijn en spierknopen.

Cursusdata en lestijden
De Basisopleiding Kynologisch Masseur bestaat uit 5 online lesdagen, 3 praktijkdagen + een examendag. De online dagen kun je in je eigen tempo volgen, je krijgt hierbij een vaste mentor toegewezen die je casussen nakijkt en je vragen beantwoordt. De praktijkdagen worden meerdere keren per jaar aangeboden, op diverse locaties in het land. Hiervoor kun je je inschrijven. De lestijden van deze praktijkdagen zijn van 10.00 tot 15.00 uur. In plaats van klassikale praktijkdagen, is het ook mogelijk om middels privé-begeleiding de praktijkdagen te volgen. Privé praktijkdagen kun je in overleg met je mentor inplannen. De duur van een privé praktijkdag is ongeveer 2 ½ uur. Zo kun je de studie aanpassen aan eigen wensen en mogelijkheden.
Data praktijkdagen 2019/2020:

Vereiste voorkennis
Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.  Het niveau van deze opleiding is MBO 4.

Studiebelasting
Deze opleiding bestaat uit 48 lesuren.Naast je online lesdagen en de praktijkdagen moet je rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 180 uur en het uitvoeren van een aantal casussen. Tijdens je studie word je intensief begeleid door een mentor. Je voert 5 casussen van 2 sessies uit. Het aantal uur voor casussen staat op 50 uur.

Beoordeling
Deze opleiding wordt indien gewenst afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.
Tevens zijn de uitgevoerde casussen een onderdeel van de eindbeoordeling.

Vervolgopleiding
Wanneer je deze opleiding met goed gevolg hebt afgesloten, kun je een goede ontspanningsmassage geven en heb je een begin gemaakt in het met klanten werken.
Je kunt nog niet klachtgericht werken. Na het afronden van de opleiding Certified Massage Practitioner kun je je inschrijven voor de vervolgopleiding Certified Massage Specialist of Certified Shiatsu Specialist.

Extra informatie
Tijdens de praktijkdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden en moet de prikkels kunnen verwerken, de honden zijn aangelijnd tijdens de les. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Kosten en korting
De kosten voor de 9-daagse basisopleiding Certified Massage Practioner zijn € 750,00 inclusief BTW, en incl. examen.
Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch (er wordt rekening gehouden met dieetwensen) en consumpties op de praktijkdagen, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen, en een diploma na positief afronden van de opleiding met het examen.
Indien je in aanmerking komt voor vrijstelling is het mogelijk om korting op het cursusgeld te krijgen.

Jørna van Wingerden

Dogs in Shape

Vragen over de opleiding of over de mogelijkheden? Schroom niet om contact op te nemen!

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!