Certified Shiatsu Therapist

In de opleiding tot Certified Shiatsu Therapist ga je dieper in op de achtergronden van TCM en het energetisch en holistisch werken. Er is veel aandacht voor acupressuur en hoe je deze klachtgericht in kunt zetten volgens de aloude Japanse Shiatsutraditie.

Hoofdmodule Certified Shiatsu Therapist

Wil je na het volgen van de opleiding Certified Shiatsu Specialist therapeutisch en klachtgericht gaan werken op het gebied van Shiatsumassage, dan kun je de opleiding Certified Shiatsu Therapist volgen. De opleiding bestaat uit een hoofdmodule, plus twee verplichte modules én minimaal vier keuzemodules uit het pakket Shiatsu of het pakket Natuurgeneeskunde. Je sluit af met een individueel examen.

De opleiding start met de 6-daagse hoofdmodule Shiatsu Therapist. In deze module leer je therapeutisch werken en direct klachtgericht behandelen. In de module Kynologisch Shiatsutherapeut gaan we dieper in op de achtergronden van TCM en het energetisch en holistisch werken, en is er veel aandacht voor klachtgericht inzetten van acupressuur. De online hoofdmodule bestaat uit 3 online lesdagen en 3 praktijkdagen.

Een greep uit de onderwerpen:

 • landmarks en het lokaliseren van acupunten
 • Back shu punten
 • Front mu punten
 • Source punten
 • Jing-well punten
 • Master punten
 • de meest gebruikte acupunten op een rijtje
 • speciale punten voor bijvoorbeeld gewichtsverlies of juist overmatig eten, reisziekte, bij overgeven
 • verdieping van de Vijf Elementen
 • tongdiagnose
 • polsdiagnose

De volledige opleiding Shiatsu Therapist kun je helemaal in je eigen tempo volgen, en grotendeels naar eigen wens samenstellen. Er is geen vastgestelde volgorde waarin je de modules dient te volgen.

Cursusdata en lestijden
De hoofdmodule Kynologisch Shiatsutherapeut bestaat uit 6 lesdagen (waarvan 3 online). Deze module wordt 1-2 keer per jaar aangeboden. De lestijden van deze opleiding zijn van 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur.
Data 2019:

Cursuslocatie
De online dagen van de hoofdmodule zijn in eigen tempo te volgen. De praktijkdagen worden op diverse locaties in het land gegeven. .

Cursusmateriaal
Bij de online hoofdmodule krijg je uitgebreid lesmateriaal.

Vereiste voorkennis
Voor de hoofdmodule dien je in het bezit te zijn van het diploma Certified Shiatsu Specialist.

Studiebelasting
Deze online module bestaat uit 36 lesuren.
Daarnaast moet er rekening gehouden worden met ongeveer 90 studie-uren en dien je 2 casussen van 3 sessies uit te voeren. Voor casussen en begeleiding staat 30 uur.

Beoordeling
De hoofdmodule wordt niet afgesloten met een toets, wel maken casussen deel uit van deze module. De opleiding tot therapeut, waar de hoofdmodule onderdeel van uitmaakt, wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen, en een anatomietoets.

Doelstelling
Wanneer je alle modules van deze opleiding en het eindexamen met goed gevolg hebt afgesloten, kun je op therapeutische basis masseren en direct klachtgericht werken.

Extra informatie
Tijdens de praktijkdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de lessen zijn de honden aangelijnd. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Kosten en korting
De kosten voor de 6-daagse hoofdmodule Kynologisch Shiatsutherapeut zijn € 695,- inclusief BTW.
Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen en een diploma.

Naast de hoofdmodule, volg je voor het behalen van je diploma ook de 2 verplichte modules Anatomie en EHBO en minimaal 4 modules uit het keuzepakket Shiatsu.

Module Anatomie

Deze module is verplicht voor iedereen die aan één van de therapeutopleidingen deelneemt, maar is ook erg geschikt voor iedereen die meer wil weten over de anatomie van zijn of haar hond.  Een kleine greep uit de onderwerpen: anatomie van het bewegingsapparaat, osteologie, artrologie, myologie, neurologie (innervatie), biomechanica. Een basiskennis van de anatomie is vereist.

Module EHBO

Als Kynologisch Massagetherapeut moet je kunnen ingrijpen in noodsituaties, maar ook als hondeneigenaar is het erg prettig als je kunt ingrijpen daar waar nodig. In de module EHBO leer je van een dierenarts de medische basiskennis van de hond. Je leert onder andere eerste hulp verlenen, verbanden aanleggen en bloedingen stoppen. De module bestaat uit uit 2 lesdagen.

Specialisatie natuurgeneeskunde

Met ingang van september 2019 is het mogelijk om je diploma Certified Shiatsu Therapist uit te breiden met de specialisatie Natuurgeneeskunde! Meer informatie volgt zeer binnenkort.

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!