Certified Sports Massage Therapist

Na je opleiding Certified Massage Specialist (Sport) verder leren om als therapeut aan de slag te gaan? Volg dan het traject tot Certified Sports Massage Therapist!  Breid je massagemogelijkheden uit met therapeutische technieken en inzichten, om zo nog meer zorg op maat te kunnen bieden aan de honden in je praktijk!

Hoofdmodule Certified Sports Massage Therapist

Wil je na het volgen van de opleiding Certified Massage Specialist met de specialisatie Sport therapeutisch en klachtgericht gaan werken op het gebied van sportmassage, dan kun je de opleiding Certified Sports Massage Therapist volgen. De opleiding Sportmassagetherapeut bestaat uit een hoofdmodule van 6 dagen (3 dagen online en 3 praktijkdagen) plus twee verplichte modules én de keuze van 4 modules uit het pakket Sport. Er is geen vastgestelde volgorde waarin je de modules dient te volgen. Je sluit af met een individueel examen.

In de hoofdmodule leer je therapeutisch werken en direct klachtgericht behandelen op sportgebied. In deze module gaan we o.a. dieper in op de werking van spieren, verbranding, inspanning, het zenuwstelsel en inspanning & training. Ook maak je kennis met de basisprincipes van sportvoeding, en is er veel aandacht voor gedrag.

Een greep uit de onderwerpen:

 • inspanningsfysiologie
 • spiervezelcontractie
 • spiervezeltypen
 • energiebronnen
 • het zenuwstelsel
 • het behandelplan
 • aerobe training
 • anaerobe training
 • oefeningen voor de oudere sporthond
 • overtraining
 • stress
 • gedrag
 • revalidatietechniek
 • voeding en energie
 • de verdedigingsbarrières van het lichaam
 • voorbeelden van trainingsoefeningen

Overige informatie
Deze hoofdmodule is onderdeel van de complete opleiding Certified Sports Massage Therapist. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die therapeutisch en klachtgericht met honden wil gaan werken tijdens kynologische sportmassages.

Cursusdata en lestijden
De hoofdmodule bestaat uit 6 lesdagen, waarvan 3 online dagen en 3 praktijkdagen
Data 2019/2020: volgen zeer binnenkort 
De lestijden van deze praktijkdagen zijn van 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur.

Cursuslocatie

De praktijkdagen worden gegeven op één van de locaties in het land.

Cursusmateriaal

Bij de hoofdmodule krijg je uitgebreid lesmateriaal.

Vereiste voorkennis

Voor deze hoofdmodule dien je in het bezit te zijn van het diploma Certified Massage Specialist, specialisatie Sport

Studiebelasting

Deze hoofdmodule bestaat uit 36 lesuren.
Daarnaast moet er rekening gehouden worden met ongeveer 90 studie-uren en dien je 2 uitgebreide casussen van 3 sessies uit te voeren. Voor casussen en begeleiding staat 30 uur.

Beoordeling

De hoofdmodule wordt niet afgesloten met een toets, wel maken casussen deel uit van deze module. De opleiding tot therapeut, waar de hoofdmodule onderdeel van uitmaakt, wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

Doelstelling

Wanneer je alle modules van deze opleiding en het eindexamen met goed gevolg hebt afgesloten, kun je op therapeutische basis masseren en direct klachtgericht werken.

Extra informatie

Tijdens de praktijkdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de lessen is de hond aangelijnd. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Kosten en korting

De kosten voor de 6-daagse hoofdmodule Sports Massage Therapist zijn € 695,- inclusief BTW.
Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen, en een certificaat. 

Naast de hoofdmodule, volg je voor het behalen van je diploma ook de 2 verplichte modules Anatomie en EHBO en minimaal 4 modules uit het keuzepakket Sport.

Module Anatomie

Deze module is verplicht voor iedereen die aan één van de therapeutopleidingen deelneemt, maar is ook erg geschikt voor iedereen die meer wil weten over de anatomie van zijn of haar hond.  Een kleine greep uit de onderwerpen: anatomie van het bewegingsapparaat, osteologie, artrologie, myologie, neurologie (innervatie), biomechanica. Een basiskennis van de anatomie is vereist.

Module EHBO

Als Kynologisch Massagetherapeut moet je kunnen ingrijpen in noodsituaties, maar ook als hondeneigenaar is het erg prettig als je kunt ingrijpen daar waar nodig. In de module EHBO leer je van een dierenarts de medische basiskennis van de hond. Je leert onder andere eerste hulp verlenen, verbanden aanleggen en bloedingen stoppen. De module bestaat uit uit 2 lesdagen.

keuzemodules

Het keuzepakket Sport bevat zeer diverse leerzame en uitdagende modules. Voor je diploma Certified Sports Massage Therapist volg je minimaal 4 modules uit dit pakket.  

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!