T: 06-21685959

Kynologisch Allround Massagetherapeut

Wil je na het volgen van de opleiding Gediplomeerd Kynologisch Masseur therapeutisch en klachtgericht gaan werken op het gebied van allround  (klassieke) massage, dan kun je de opleiding Kynologisch Allround Massagetherapeut volgen.

De opleiding Allroundtherapeut bestaat uit een hoofdmodule (3 dagen), de vijf verplichte modules die bij deze richting horen plus minimaal vijf keuzemodules. Je sluit af met een individueel examen.

De eerste stap is de 3-daagse hoofdmodule Kynologisch Allround Massagetherapeut.

In de hoofdmodule leer je therapeutisch werken en direct klachtgericht behandelen op het gebied van ontspanningsmassage en gedrag. In de module Kynologisch Allround Massagetherapeut gaan we dieper in op stress en het effect op lichaam en geest.

Welke onderwerpen komen hier oa aan bod?

  • Het zenuwstelsel
  • Het spijsverteringsstelsel
  • Wat doet stress met de hersenen?
  • Wat doet stress met het spijsverteringsstelsel?
  • Hormonen betrokken bij het zenuwstelsel
  • Massage bij een aantal contra-indicaties, bv diabetes
  • Artrose
  • Massage en medicatie
  • Speciale massage: de hotstone massage voor honden

Prijs hoofdmodule € 420,- (prijs 2019)

De opleiding Kynologisch Allround Massagetherapeut is een modulaire opleiding. Wanneer je alle modules hebt gevolgd kun je een eindexamen aanvragen.

De volledige opleiding Kynologisch Allround Massagetherapeut kun je helemaal in je eigen tempo volgen en grotendeels naar eigen wens samenstellen. De keuzemodules kies je uit het brede assortiment.

Heb je al een (gedeeltelijke) therapeutopleiding gevolgd bij een andere opleider? Dan kun je mogelijk gedeeltelijke vrijstelling aanvragen voor een aantal modules. Minimaal 2/3 van de volledige opleiding Kynologisch Allround Massagetherapeut dient wel gevolgd te worden bij KynoCompleet en/of Dogs in Shape.

Uitgebreide informatie over de verplichte modules en keuzemodules, over de prijzen en over het eindexamen vind je in onze studiegids. 

Vraag voor meer informatie onze studiegids aan via info@dogsinshape.nl 

Kijk voor de actuele data van de hoofdmodule en de losse therapeutische modules in onze agenda

 

*Voor het traject tot Kynologisch Massagetherapeut volg je één hoofdmodule, 5 verplichte modules en minimaal 5 keuzemodules. Je moet in het bezit zijn van het certficaat basisopleiding kynologisch masseur, en de opleiding tot gediplomeerd kynologisch masseur hebben doorlopen om deel te kunnen nemen aan één van de therapeut-hoofdmodules. De verplichte modules en de keuzemodules zijn los te volgen, indien er toelatingseisen zijn staat dit vermeld bij de beschrijving op de website of in de studiegids.

Sluit Menu