T: 06-21685959

Homeopathie voor honden

Een 2-daagse module voor hondeneigenaren, fokkers en hondenprofessionals die graag hun dieren in zo goed mogelijke conditie willen houden, gegeven door klassiek homeopaat Nancy Groeneveld

Hoe vaak komt het niet voor dat je huisdier kleine ongemakken heeft zoals een verwonding, ontstoken ogen, diarree, verstuiking etc. Voor deze en andere eenvoudige klachten biedt deze module de mogelijkheid om zelf je dier met homeopathie te behandelen.
Homeopathie is uiterst effectief bij de behandeling van dieren en, indien juist toegepast, niet schadelijk. Het stimuleert de eigen afweer van het dier en verhoogt zo de vitaliteit. Je zult merken dat je aan het eind van de cursus kennis hebt opgebouwd over de homeopathische behandeling van je dier.

De cursus bestaat ruwweg uit 2 gedeeltes:
1. De homeopathische geneeswijze wordt kort en bondig uitgelegd. Naast de basisprincipes wordt een aantal zogenaamde homeopathische geneesmiddelbeelden besproken. Tevens leer je hoe je benodigde informatie van de eenvoudige klachten verzamelt. Waar je zoal op moet letten en hoe dat kan worden geïnterpreteerd. Tot besluit leer je hoe je op basis hiervan het juiste homeopathisch middel kunt kiezen en in welke dosering het moet worden toegediend.

2. De nadruk van deze cursus ligt op de praktijk en een aantal belangrijke aandoeningen die je met homeopathische middelen kunt behandelen. Enkele voorbeelden van klachten en situaties die aan de orde zullen komen: wondbehandeling, bloedingen, verrekking en verstuiking, breuken, vergiftiging, ontstekingen, maar ook de begeleiding van bevalling, en wat er zo in de loop van de cursus ter sprake komt. Ook zal kort worden ingegaan op gedragsafwijkingen.

Je volgt deze module zonder hond

Locatie: Oosteind (NBr)
Prijs: € 250,- incl BTW. Bij deze prijs zitten lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, en een certificaat inbegrepen
Vul het inschrijfformulier in of vraag meer informatie aan via info@dogsinshape.nl

                                                              

Sluit Menu