T: 06-21685959

Module: Kynologisch Kinesiotapen

Kinesiotaping is een vorm van tapen die afkomstig is uit de humane geneeskunde en de topsport. Na ontwikkeling van een speciale tape voor dieren is deze manier van ondersteuning nu ook geschikt voor honden. De tape is rekbaar en kan over de vacht aangebracht worden. Het traditionele sporttapen is vaak gericht op immobiliseren van gewrichten, er ontstaat extra druk. Kinesiotape zorgt voor drukvermindering van het gebied, doorbloeding en beweging verbeteren, en het herstel verloopt sneller.

Bij welke aandoeningen gebruiken we het tapen?

  • Zwellingen en bloeduitstortingen
  • Bindweefselproblemen en littekens
  • Peesblessures en –ontstekingen
  • Verbetering van houding
  • Spierproblemen, spierzwakte
  • Gewrichtsproblemen

De tape ondersteunt het lichaamseigen herstelproces en versterkt de behandeling van de masseur. Het revalidatieproces zal sneller verlopen. Ook kun je pijndemping of een verbeterd bewegingsgevoel bewerkstelligen. De tape ondersteunt hiernaast sporthonden bij training en wedstrijden.

In deze module leer je toniserend en detoniserend tapen, plus diverse bijzondere manieren van tapen, zoals lymfetapen, tapen bij littekens, of tapen voor meer proprioceptie. 

Daarnaast behandelen we ook aromatapen  (om de hond te kalmeren, bij verlatingsangst, voor een verbeterd immuunsysteem, ontspannen spieren)

Prijs: € 125,- incl lunch, uitgebreid lesmateriaal en certificaat.

Deze module is een keuzemodule voor studenten aan de opleiding Kynologisch Massagetherapeut, maar kan ook los gevolgd worden. Kennis van anatomie is wel noodzakelijk. 

*deze module volg je met hond

Vul het inschrijfformulier in of vraag meer informatie aan via info@dogsinshape.nl

                                                                         

Sluit Menu