T: 06-21685959
logo KC

Dogs in Shape en KynoCompleet werken als opleider voor Kynologisch Masseurs nauw met elkaar samen en verzorgen gezamenlijk een volledig aanbod voor mens en hond!

Gezamenlijke visie Dogs in Shape & KynoCompleet:

“Een gezonde geest in een gezond lichaam; zowel hond als mens fysiek en mentaal vitaal”

Opleidingscentrum Dogs in Shape en KynoCompleet verzorgen samen professionele opleidingen tot Kynologisch Massage Therapeut, Kynologisch Shiatsu Therapeut en Kynologisch Sportmassage Therapeut. Deskundige en gedreven (vak)docenten verzorgen de opleidingen bestaande uit gevarieerde en leerzame modules en daarnaast praktijkdagen, workshops en lezingen om onze missie uit te dragen en vorm te geven.

De hond en de mens achter de hond staan hierbij centraal. Met diverse deskundige verdiepingen, onder andere op het gebied van gedrag, Oosterse behandelwijzen, Natuurgeneeskunde, Training: mentale en fysieke activiteiten voor de hond, maar ook met nieuwe en uitdagende activiteiten voor het team van hond en baas samen!

Werkwijze:

Wij zijn een jonge en enthousiaste opleider op het gebied van kynologische massage, beweging, voeding & kynologisch gedrag. Wij willen door middel van een afgewogen mix van theorie en praktijk kynologische masseurs opleiden die in staat zijn om zorgvuldig, met kennis, en met respect voor het dier een hond te masseren. Dit doen we door het inzetten van kwalitatief lesmateriaal, door het intensief begeleiden van onze leerlingen, en door adequate praktijktraining. 

Bij Dogs in Shape en KynoCompleet volg je niet alleen gedegen klassikaal onderwijs, maar werken we daarnaast ook met project based learning. Dit is een manier van onderwijs waarbij leerlingen worden uitgedaagd om door middel van projecten te leren. Deze projecten sluiten aan bij de kennis, interesses en vaardigheden van onze leerlingen. De student krijgt diverse leermiddelen ter beschikking en de leerlingen worden in groepjes gestimuleerd actief te werken aan echte problemen. Hierdoor kunnen zij het geleerde meteen in de praktijk toepassen. Door gestructureerde samenwerking en het direct toepassen van kennis, wordt het leren nog verder verdiept. Door het geven van korte presentaties wordt al het geleerde visueel en is er ruimte voor feedback en aanvulling vanuit medestudenten en docenten.  

Op de locatie in Oosteind is een mediatheek aanwezig, en voor studenten met leerstoornissen worden de examens aangepast. Er is bijvoorbeeld een aparte ruimte waar men in alle rust het examen kan afleggen, en er zijn mogelijkheden voor extra tijd of zelfs een mondeling afgelegd theorie-examen.

Gekwalificeerde, gedreven (vak)docenten en zorgvuldige geselecteerde gastdocenten staan klaar om leerlingen te begeleiden tijdens de theorie- en praktijklessen, maar ook tijdens casussen of in het echte werkveld. Het is zelfs mogelijk om op sommige evenementen waar onze docenten aanwezig zijn mee te draaien, om ervaring op te doen. Onze studenten bouwen vaardigheden op, voor nu en in de toekomst. 

Dogs in Shape en KynoCompleet willen enthousiaste en gedegen kynologisch masseurs opleiden die creatief, met passie en inzicht werken, en niet alleen volgens het boekje. 

Respect voor het dier en de mens achter het dier staat hierbij voorop.

Sluit Menu