Specialisatie Allround

Na je opleiding Certified Massage Specialist heb je de mogelijkheid om je te specialiseren op het gebied van de Allroundmassage. Specifieke behandeltechnieken bij klachten, massage inzetten bij gedragsproblematiek en nog veel meer tijdens deze praktische, uitgebreide specialisatie! 

Specialisatie Allround

Als je na je opleiding tot Certified Massage Specialist professioneel aan de slag wilt met gedrag, revalidatie en massage, kun je de 2-daagse specialisatie Allround volgen. Hierin leiden we kynologische allroundmasseurs op en bieden we extra verdieping op massagegebied. Dit zijn wel praktijkdagen, die klassikaal worden gegeven.

Massage is essentieel naast gedragstherapie bij gedragsproblemen. Bovendien is massage onmisbaar in een revalidatietraject na een langdurige blessure of een operatie. Massage kun je inzetten om de conditie van de oudere dementerende hond te verbeteren, maar massage is natuurlijk stressverlagend en prima in te zetten bij honden met een slechte coördinatie of motoriek, bij honden met een rugzakje, of onzekere honden die mentaal en fysiek ondersteuning nodig hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je doel als allroundmasseur is om een gedragstherapeut te ondersteunen in het traject bij gedragsproblemen. Ook ben je een schakel in de keten om een hond te laten revalideren na een trauma, operatie, of bij slecht gangwerk en coördinatieproblemen.

Er is tijdens deze dagen extra aandacht voor o.a. gangwerk, revalidatietechnieken, verdieping in gedrag, speciale massagegrepen ter ontspanning, enz.

Cursusdata en lestijden

De specialisatie Allround bestaat uit 2 lesdagen. De dagen worden meerdere keren per jaar aangeboden.
De lestijden van deze opleiding zijn van 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur.

Cursuslocatie
De opleiding wordt gegeven op onze diverse locaties.

Cursusmateriaal
Bij de specialisatie Allround krijg je uitgebreid lesmateriaal.

Vereiste voorkennis
Voor de specialisatie Allround dien je in het bezit te zijn van het diploma Certified Massage Specialist.

Studiebelasting
Deze specialisatie bestaat uit 12 lesuren. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met studie-uren en casussen.

Beoordeling
Deze specialisatie wordt afgesloten met toets.
Tevens zijn de uitgevoerde casussen onderdeel van de eindbeoordeling.

Extra informatie
Tijdens de opleidingsdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de les zijn de honden aangelijnd. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Kosten en korting
De kosten voor de specialisatie Allround zijn € 250,- inclusief BTW. Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen, en een diploma na het positief afronden van de specialisatie.

Meer informatie?

Meer informatie over deze specialisatie of over je opleidingstraject? Neem gerust contact op!

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!