Specialisatie Sport

Na je opleiding Certified Massage Specialist heb je de mogelijkheid om je te specialiseren op het gebied van de Sportmassage. Specifieke behandeltechnieken bij blessures, de hond optimaal voorbereiden op een sportprestatie, spierpijnmassage, warming up en cooling down,revalidatie en nog veel meer tijdens deze praktische, uitgebreide specialisatie! 

Specialisatie Sport

Als je na je opleiding tot Certified Massage Specialist professioneel aan de slag wilt met sportmassage, kun je de 2-daagse specialisatie Sport volgen. Hierin leiden we kynologische sportmasseurs op en bieden we extra verdieping op massagegebied. Dit zijn wel praktijkdagen waarbij je de lessen klassikaal volgt.

Sportmassage is onmisbaar als voorbereiding op een prestatie, bij herstel na prestatie en bij revalidatie na blessures. Dit geldt niet alleen voor honden die aan topsport doen, maar ook voor honden die recreatief sporten. Sportmassage kun je inzetten om de conditie van de oudere hond te verbeteren, maar sportmassage is natuurlijk ook ideaal voor honden die wild spelen, of om het gangwerk van showhonden te verbeteren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je doel als sportmasseur is om te zorgen dat de hond zijn sport zo goed mogelijk uit kan oefenen. Je werkt veel preventief met sportverzorging en massage, waardoor je blessures kunt helpen voorkomen. Maar ook zorg je dat de hond sneller herstelt en daardoor beter is voorbereid op de volgende wedstrijd.

Daarnaast ben je actief bij het sportevenement om honden voor te bereiden op de prestatie. In geval van een blessure ondersteun je de hond in overleg met dierenarts of fysiotherapeut, en je draagt zo je steentje bij aan het herstel en het fit houden van de sporthond.

Er is tijdens deze dagen extra aandacht voor o.a. bewegingsbeperkingen, speciale sportgrepen, warming-up, cooling-down, spierpijnmassage, het herkennen van veel voorkomende sportblessures, functietesten en bewegingstherapie, intensief stretchen, enz.

Cursusdata en lestijden
De specialisatie Sport bestaat uit 2 lesdagen. De dagen worden meerdere keren per jaar aangeboden.
De lestijden van deze opleiding zijn van 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur.

Cursuslocatie
De opleiding wordt gegeven op onze diverse locaties.

Cursusmateriaal
Bij de specialisatie Sport krijg je uitgebreid lesmateriaal.

Vereiste voorkennis
Voor de specialisatie Sport dien je in het bezit te zijn van het diploma Certified Massage Specialist.

Studiebelasting
Deze specialisatie bestaat uit 12 lesuren. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met studie-uren en casussen.

Beoordeling
Deze specialisatie wordt afgesloten met toets.
Tevens zijn de uitgevoerde casussen onderdeel van de eindbeoordeling.

Extra informatie
Tijdens de opleidingsdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de les zijn de honden aangelijnd. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Kosten en korting
De kosten voor de specialisatie Sport zijn € 250,- inclusief BTW. Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen, en een diploma na het positief afronden van de specialisatie.

Meer informatie?

Meer informatie over deze specialisatie of over je opleidingstraject? Neem gerust contact op!

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!