Certified Massage Specialist

Na je opleiding Certified Massage Practitioner, kun je je professionaliseren met de opleiding Certified Massage Specialist. Je leert niet alleen hoe je de hond kunt laten ontspannen, je leert ook meer over spierproblemen, gedragsproblemen en hoe je met massage het hormoonstelsel kunt beïnvloeden. Je krijgt meer inzicht in het behandelen van honden met blessures en begeleiding via een revalidatietraject.

Opleiding Certified Massage Specialist

Als je professioneel aan de slag wilt met klassieke massage (ontspanningsmassage) en je verder wil verdiepen in gedrag, kun je de 7-daagse opleiding Certified Massage Specialist volgen. Deze opleiding bestaat uit 3 online lesdagen, 3 praktijkdagen en 1 examendag. Hierin bieden wij een verdieping aan op het gebied van klassieke massage en leiden we je op tot professioneel masseur. Naast theorie, begeleiden we je in de praktijk door middel van casussen en het oefenen van de diverse massages en het stretchen. Deze opleiding rond je af met een theorie- en een praktijkexamen. Bij positieve beoordeling ontvang je het diploma Certified Massage Specialist. Met dit diploma kun je in de praktijk aan de slag als kynologisch masseur en ben je gekwalificeerd om honden van klanten te masseren.

In de opleiding Certified Massage Specialist leer je niet alleen hoe je de hond kunt laten ontspannen, je leert ook meer over spierproblemen, gedragsproblemen en hoe je met massage het hormoonstelsel kunt beïnvloeden. Je krijgt meer inzicht in blessures en revalidatie. Daarnaast leer je meer over het specifiek werken met bijvoorbeeld oudere honden. Ook gaan we tijdens deze vervolgopleiding verder in op motoriek, balans en coördinatie.  Verder staan ook anatomie, fysiologie, bewegingsleer, stretchen, het werken met klanten en nog veel meer leuke vakken op het programma.

Tijdens de opleidingsdagen behandelen we onder meer: 

 • Achtergronden van de klassieke massage
 • Verdieping anatomie
 • Houding van de masseur
 • Palpatie van huid, spieren, pezen en gewrichten
 • Inspectie en observatie van huid, spieren pezen en gewrichten
 • Verschillende vormen van gangwerk
 • Inspectie en observatie van gangwerk
 • Bewegingsleer
 • Uitbreiding specifieke massagegrepen voor de klassieke massage
 • Dosering en intensiteit van de grepen
 • Keuze van de techniek: tempo, druk, intensiteit
 • Veel voorkomende blessures
 • Intensief stretchen
 • Functietesten en bewegingstherapie
 • Balans, coördinatie en basiskennis revalidatietechniek
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Anamnestische vaardigheden
 • Werken met klanten (klanten bezoeken de opleiding)
 • Gedrag
 • Diverse speciaal door Dogs in Shape ontwikkelde massage
 • en natuurlijk veel praktijk

Overige informatie
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die beroepsmatig als kynologisch masseur wil werken, en op zoek is naar verdieping in onder andere anatomie, bewegingsleer, blessures, training en massage. 

Cursusdata en lestijden
De opleiding Certified Massage Specialist bestaat uit 7 lesdagen. Dit zijn 3 online dagen , 3 praktijkdagen en 1 examendag. De online dagen kun je in je eigen tempo volgen. Je krijgt hierbij een vaste mentor toegewezen die je casussen nakijkt en je vragen beantwoordt. De praktijkdagen worden meerdere keren per jaar aangeboden, op diverse locaties in het land. Hiervoor kun je je inschrijven. De data vind je terug in de agenda op onze website. De lestijden van deze praktijkdagen zijn van 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur. In plaats van klassikale praktijkdagen, is het ook mogelijk om middels privé-begeleiding de praktijkdagen te volgen. Privé praktijkdagen kun je in overleg met je mentor inplannen. De duur van een privé praktijkdag is ongeveer 2 ½ uur. Zo kun je de studie aanpassen aan eigen wensen en mogelijkheden. 

Cursuslocatie
De praktijkdagen worden gegeven op onze diverse locaties. 

Vereiste voorkennis
Voor de opleiding Certified Massage Specialist dien je in het bezit te zijn van het diploma Certified Massage Practioner van Dogs in Shape of KynoCompleet of (in overleg) van een andere instelling. De opleiding is op MBO 4 niveau. 

Studiebelasting
Deze opleiding bestaat uit 30 lesuren. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met ongeveer 150 studie-uren en dien je 4 casussen van 4 sessies uit te voeren. Het aantal uur voor casussen en begeleiding staat op 80. 

Beoordeling
Deze opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.
Tevens zijn de uitgevoerde casussen onderdeel van de eindbeoordeling. 

Vervolgopleiding
Wanneer je deze opleiding met goed gevolg hebt afgesloten, kun je een aantal massages geven en met klanten werken. Ook kun je werken op een evenement, of een workshop geven. Er is een begin gemaakt met klachtgericht werken en je weet wanneer je iemand dient door te verwijzen.
Na het afronden de opleiding kun je je specialiseren in de richting Allround (gedrag) of Sport. Als je de specialisatie hebt afgerond, kun je je inschrijven voor de opleiding Certified Massage Therapist in de richting Allround of Sport. 

Extra informatie
Tijdens de opleidingsdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de les zijn de honden aangelijnd. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden! 

Kosten en korting
De kosten voor de opleiding Certified Massage Specialist zijn € 695,00 inclusief BTW. Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen, en een diploma na het positief afronden van de opleiding.
Indien je in aanmerking komt voor gedeeltelijke vrijstelling, is het mogelijk om korting op het cursusgeld te krijgen.

 

Specialisaties

Na je opleiding tot Certified Massage Specialist, kun je je specialiseren. Je kunt kiezen uit de specialisatie Allround of de specialisatie Sport. Dit zijn allebei tweedaagse modules.

Specialisaties

Na het behalen van je diploma Certified Massage Specialist, is de mogelijkheid om je verder te specialiseren! Je kunt kiezen uit de specialisatie Allround en de specialisatie Sport.

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!